Füzesabony Város honlapja

Információk városunkról - Ipar Nyomtatás E-mail
Tartalomjegyzék
Információk városunkról
A város címere
Kitüntetettek
Ipar
Mezőgazdaság
Sport
Statisztika
Minden oldal

A város ipara

Füzesabony alapvetően mezőgazdasági terület, ahol az ipar szerepe nem jelentős. Ipari feldolgozásra alkalmas nyersanyagban szegény területnek minősíthető. Ennek ellenére az iparszerkezeten belül a nyersanyagokat feldolgozó ipar a domináns.

Az ipar legnagyobb százalékát a fémfeldolgozó (70,1%) ipar teszi ki, nevezetesen a PIKOPACK Rt. A cég fémből készült csomagolószerek (acél- és fémdobozok, tubusok, koronazárak stb.) gyártásával foglalkozik. Termékeit országosan, sőt országhatáron túl is forgalmazza. Ez a gyár a MÁV mellett a környék legnagyobb foglalkoztatója, évente 650 fő dolgozik a cégnél.

A város másik nagy gyára (16,6%), a működését 2000-ben megkezdő DUROPACK Csomagolóeszköz Gyártó és Feldolgozó Kft, amely díszdobozok és élelmiszercsomagoló termékek gyártásával foglalkozik. Ez a beruházás volt az elmúlt évek egyik legnagyobbika a városban, ami jelentősen növelte a város ipari kapacitását, és új munkahelyeket teremtett.

Nem túl jelentős, de még mindig számottevőnek mondható a kavicsbányászat (5,6%).

Ez az egyetlen iparág, ami kilóg a feldolgozó iparágak sorából, egyedül képviselve a város bányászatát. Új színfolt a városban, a térség egyik legmodernebb gyára a Fenstherm Kft üzeme, ahol modern nyílászáró szerkezeteket állítanak elő (2,6 %).

A településen található, a hazai mezőgazdasági termeltetést - beleértve a vetőmag, műtrágya, növényvédőszer, gép- és gépalkatrész ellátást és szaktanácsadást - alapvetően meghatározó két országos hálózattal rendelkező cég, a nádudvari székhelyű KITE-nek és a bábolnai IKR-nek is egy kihelyezett raktára. 

Hírdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pályázatok


I. Legyen TÁNC!!! Fesztivál


KEOP-5.7.0/15-2015-0284


EFOP-3.9.2-16-2017-00012
Építs jövőt! Új esély program
Füzesabony és térsége


EFOP-1.2.11-16-2017-00048
Életpálya ösztönzés Füzesabonyban


EFOP 1.5.3-16-2017-00051
Építsünk együtt jövőt!
Közösségerősítés
Füzesabony térségében