Füzesabony Város honlapja

Információk városunkról - Sport Nyomtatás E-mail
Tartalomjegyzék
Információk városunkról
A város címere
Kitüntetettek
Ipar
Mezőgazdaság
Sport
Statisztika
Minden oldal

Sport

Füzesabony város sportéletében a legjelentősebb szerepet az FSC tölti be, amely jelenleg öt szakosztállyal működik:

  1. A város legsikeresebb csapata a női kéziseké, amely többnyire az NB II-ben szerepel, de a 2005/2006-os szezonban hat év után újra kivívták az NBI/B-ben való szereplés jogát.
  2. A férfi kézilabdások korábban stabil tagjai voltak az NB II-es küzdelmeknek, de sajnos az utolsó szezonban kiestek, így a következő évadban a megyei küzdelmekben méretik meg magukat.
  3. A labdarúgó csapat jelenleg a megyei I. osztály középmezőnyében vitézkedik, de a '90-es évek közepén szép eredményeket ért el az NB III-ban is. Sőt, volt olyan év, amikor az NB II-be való feljutásra is esélyesek voltak a füzesabonyi focisták.
  4. Az FSC másik, évek óta sikeresen szereplő szakosztálya a sakkozóké, a 2005/06-os bajnokságban az NB II-es küzdelmeket megnyerték. Jövőre ők is egy osztállyal feljebb lépnek.
  5. Ötödik szakosztályként csatlakozott a nemrég alakult, a Magyar Darts Szöveteségbe is bejegyzett darts csapat.

Az FSC-n kívül is akadnak más sportegyesületek is városunkban, közülük kiemelkedik a Yamato SE kyokusin karate club és a Füzes Táncklub.

Tömegsport rendezvények közül említést érdemel az évente kétszer megrendezésre kerülő Fut Abony elnevezésű futóverseny, amely minden évben megmozgatja a várost és a környező településeket.

Nagy érdeklődésre tart számot a városi kispályás labdarúgó bajnokság is, amelyben minden évben tíznél több csapat nevez be.

A városban több sportlétesítmény is lehetőséget nyújt a mozogni vágyóknak: a labdarúgópálya körüli salakos futópálya, a Teleki Blanka Általános Iskolánál található sportcsarnok, a Remenyik Zsigmond Gimnázium udvarán és a Széchenyi István Általános Iskolánál is van egy egy-egy betonozott kézilabda- és kosárlabdapálya.


 

Hírdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pályázatok


I. Legyen TÁNC!!! Fesztivál


KEOP-5.7.0/15-2015-0284


EFOP-3.9.2-16-2017-00012
Építs jövőt! Új esély program
Füzesabony és térsége


EFOP-1.2.11-16-2017-00048
Életpálya ösztönzés Füzesabonyban


EFOP 1.5.3-16-2017-00051
Építsünk együtt jövőt!
Közösségerősítés
Füzesabony térségében